Om Markus Rytterkull

Vem håller kurserna?

Det gör jag, Markus Rytterkull – hälsocoach  på Medicon Village i Lund, Sveriges kunskapscentrum för hälsoforskning.

Mitt intresse för personlig utveckling och hälsa har funnits länge och där ser jag fysisk träning och smarta vardagsval som viktiga pusselbitar. Som civilingenjör så gillar jag fakta och vill ha svar på varför något fungerar/fungerar och blir riktigt irriterad när någon försöker pracka på mig hälsotankar baserade på humbug! Detta ledde till studier i hälsopedagogik, fysiologi, motionspsykologi och coachning, och blev även massageterapeut under tiden.

Kvalitet med vetenskaplig förankring är en självklarhet, men också ett ifrågasättande av etablerade "sanningar". Man måste alltid behålla helhetssynen! Av allt man kan förändra med stresshantering/träning/mat/livsstil – vilket ska man börja med och vad ger resultat som du märker av redan idag?

Tänk om fler inser hur lätt det är att göra smarta val i livet och att konsten att må bra är inom räckhåll för alla! På ett djupare plan så hoppas jag att detta faktiskt kan förändra ditt liv och få dig att fundera på vad som är viktigt och inte. Fast det är upp till dig att bestämma vad du vill göra med din kunskap när du väl har den :-)